Sergilediği başarılı organizasyonları ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olan ve tam not alan TCDD, Berlin İnnoTrans Fuarını muhteşem bir finalle taçlandırdı.

Almanya’nın Berlin şehrinde 12’incisi düzenlenen dünyanın en büyük demiryolu fuarı niteliğindeki INNOTRANS 2018 (Uluslararası Demiryolu Teknolojileri Sistemleri ve Araçları) Fuarı sona erdi.

Dünyadan 3.000, Türkiye’den de yaklaşık 50 firmanın katıldığı; Demiryolu teknolojileri, altyapı, tünel inşaatı ve yolcu taşıma alanında yapılan yeniliklerin sergilendiği fuara katılan TCDD, bağlı ortaklıkları TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ ile iştirakçi şirketlerinden RAYSİMAŞ ile birlikte iki katlı stant açtı.

TCDD’NİN GÖRKEMLİ STANDI

Türk demiryolu sektörünün amiral gemisi TCDD, fuar organizasyonları kapsamında bugüne kadarki en büyük standını Berlin InnoTrans 2018’de açtı.

Basın kuruluşlarının büyük ilgilisini çeken, modern ve vizyoner tasarımının yanı sıra filmlerle güzel bir görsel bir şölen sunan TCDD standı, verilen hizmetlerle de ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

Türkiye’de son yıllarda demiryollarına verilen önem ve Yüksek Hızlı Demiryolu başta olmak üzere büyük yatırım ve teknoloji gerektiren yatırımlarla adını dünyaya duyuran TCDD’nin kurduğu stant, dünya demiryolu sektörünün önde gelen temsilcilerini ağırladı.

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın başta olmak üzere bağlı ortaklık ve iştirakçi şirketimizin genel müdürleri ve diğer yetkililerin katılımıyla geniş ve ferah mekânlarında gerçekleştirilen toplantılara ev sahipliği yaptı.

“BİZ HEP BİRLİKTE BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

TCDD Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İsa Apaydın, aynı zamanda Uluslararası Demiryolları Birliğinin(UIC) Başkan Yardımcısı da olması nedeniyle fuar süresince yoğun görüşme ve ziyaret programı gerçekleştirdi.

Apaydın, Uluslararası Demiryolları Birliği başta olmak üzere yerli ve yabancı firmaların en üst düzey yöneticilerini TCDD standında kabul ederek çok sayıda toplantıya başkanlık etti.

Sektördeki önemli firmaların stantlarını da gezen ve büyük ilgiyle karşılanan Apaydın, bağlı şirketlerin genel müdürleri ve ASELSAN üst düzey yetkilileriyle birlikte TÜLOMSAŞ’ta üretimi gerçekleştirilen milli hibrit lokomotifini de ziyaret ederek, serginin açılış kurdelesini kesti.

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, fuardaki son programını TCDD ve TCDD çatısı altında fuara katılan TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ, TÜDEMSAŞ ile iştirakçi şirketlerinden RAYSİMAŞ yönetici ve personeliyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek tamamladı.

Bir buçuk asrı aşan bir kültürle yoğrulan Demiryolcular, her zaman olduğu gibi bir kez daha “Biz Hep Birlikte Büyük Bir Aileyiz” mesajı vererek, Berlin InnoTrans 2018 Fuarını muhteşem finalle taçlandırdılar.