TCDD’ Yİ GELİŞTİRME VE TCDD PERSONELİ DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA VAKFI 31. DÖNEM MÜTEVELLİ HEYET BİLANÇO TOPLANTISI 21 MART 2019 PERŞEMBE GÜNÜ, TCDD İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜYÜK TOPLANTI SALONUNDA YAPILDI.

TOPLANTIYA 2 KURUCU ÜYE OLMAK ÜZERE 33 MÜTEVELLİ HEYET ÜYESİ KATILDI.

Mütevelli Heyet Başkan Vekili Sayın İsmail H. MURTAZAOĞLU, eski ve yeni üyeleri buluşturan Vakıf toplantılarına iştirak eden Mütevelli Heyet Üyelerine teşekkür ederek, toplantıyı açtı.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Halim ÖZGÜMÜŞ hazırlanan faaliyet raporunu kurucu üyelerle birlikte haziruna bildirdiklerini ifade ederek sunuyu mütevelli heyet üyelerine aktardı. Vakıf Genel Müdürlüğü faliyetlerinin genel olarak Toplu Ödeme Fonunda yoğunlaştığını, Toplu Ödeme Fonu birikimlerine  5.159.412,47 TL net gelir elde edildiğini, ayrıca Toplu Ödeme Fonudaki gelir oranının ortalama %15,68 düzeyinde olduğunu, 2018 yılında ortalama net % 14,65 düzeyinde olan banka faiz oranlarının da üzerinde gerçekleştiğini ifade ettiler.

Vakıf ve iştiraklarinin toplamda 2018 faaliyet gelirlerinin 21.622.510 TL, giderlerini 11.542.902 TL ve brüt kârın 10.268.641 TL olarak gerçekleştiğinin görüldüğünü; 2018 yılı bütçesinde hedeflenen brüt kârın 8.883.313 TL olduğunu, gerçekleşen kârın  10.268.641 TL olarak gerçekleştiğini böylece hedeflenen brüt kârın +1.385.328 TL tutar kadar aşılarak daha fazla brüt kâr gerçekleştirildiğini ifade ettiler.

Vakıf Denetleme Kurulu Üyesi Sayın Ahmet TUNÇ teşekkür ederek, tüm Mütevelli Heyet Üyelerini selamladılar ve özet olarak Denetleme Kurulu raporunu sunacaklarını ifade ettiler.

2018 yılında Vakıf Müdürlüğü’nün, Vakıf İşletmesi Müdürlüğü’nün UTS Ltd. Şti.’nin  ve Vak-Des Otopark Ltd. Şti’nin faaliyetlerinin kâr ederek tamamladığını; Vakfın TÖF Üyelerinin birikimlerine 2018 yılında bir önceki yıla göre 900.391,47 TL daha fazla gelir aktarıldığını; UTS Ltd. Şti ‘nin kâra geçmesinin, 2 yılda bir yapılmakta olan ve 2018 yılındaki İnnotrans Fuar Organizasyonu nedeniyle, bir önceki yıllarda yapılmayan Kars ve Balkan turlarından eldedilen gelirlerin önemli bir yer teşkil ettiği anlaşılmıştır; Vak-Des Otopark Ltd. Şti.’nin TCDD’nin atıl olan ve kullanılmayan gayrimenkullerinin Vak-Des tarafından kullanılarak gelir elde edildiği ayrıca bu sayede TCDD’ye de yıllık 2,5 milyon TL civarında da kira bedeli ödendiğini, şu anda TCDD’de yüzlerce atıl olan taşınmaz mal bulunduğu, bu taşınmazların ekonomiye kazandırılarak, hem TCDD’ye hem de Vakfımıza gelir getirmesinin sağlanması gerektiği, Vakıf tarafından gelen taleplere başta Bölge Müdürlüklerimiz ve ilgili Daire Başkanlıklarımızın olumlu bakmaları gerektiği, bu sayede hem TCDD hem de Vakıf gelirlerinin 3-4 katına çıkacağını; Raytest Özel Eğitim Belgelendirme Ltd. Şti.’nin 2018 yılında 302 adet tren makinistinin ve 10 adet alüminotermit ray kaynakçısının sınav ve belgelendirme faaliyetlerinin ve 3706 kişiye psikoteknik muayene hizmetinin gerçekleştirilmesiyle gelirlerde sağlanan bu ivme ile 2018 yılı zararının düştüğünün anlaşılmış olduğunu  ifade ettiler.