Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, 14 Temmuz gününde düzenlediği gezi programı çerçevesinde gençlerle birlikte milletin iradesinin temsili olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığını ziyaret etti.

TCDD Genel Müdürlüğünde başlayarak, Emniyet Genel Müdürlüğünde sürdürülen gezi programı, Cumhurbaşkanı Külliyesinde devam etti. Ardından, programda yer alan gençlerin bir kısmı TCDD yetkilileri eşliğinde Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığına ulaştı.

15 Temmuz gecesi sonsuzluğa uğurlanan 44 şehidi anmak amacıyla Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığını ziyaret eden gençler ardından, Kahramankazan’a doğru yola çıktı.

Kahramankazan’da 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’ni ziyaret eden gençler, dört yıl önce Kazan ilçesini kahraman yapan destanlara yakından tanıklık etti.

15 Temmuz günü verilen büyük mücadele esnasında şehit düşen kahramanımız Ali Anar’ın eşi Nuray Anar’la bir araya gelen gençler, o geceyi ve şehit yakınımızın yaşadıklarını dinlediler.