RAİLLİFE ARALIK DERGİSİNDEN...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 2003’ten buyana ülkemizin ulaştırma altyapısını geliştirmeye yönelik çok büyük projeleri hayata geçirdik. Mega projelerle Türkiye’nin dört bir yanını donattık.

Dünyanın en büyük otoyol projeleriyle de sadece şehirlerarası değil bölgeler arası otoyol ringleri oluşturuyoruz. Dünyanın sayılı projeleri olan İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu projelerinin gerçekleştirilmesiyle, Marmara Otoyol Ringini faaliyete geçiriyoruz. İstanbul-İzmir Otoyolu’nun tamamını gelecek yılın yaz aylarında hizmete vermiş olacağız.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolunun tamamlanması ile birlikte Edirne-Kınalı-İstanbul-Ankara Otoyolu, İzmir-Aydın Otoyolu ile entegre olarak Marmara Bölgesi; Ege Bölgesi’ne otoyol ağıyla birbirine bağlanmış olacak. Yapımına başlanan Kuzey Marmara Otoyolu ve Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dâhil) Otoyolu Kesimi ile birlikte Marmara Bölgesi’nin otoyol ringini ise tamamlamış olacağız. 2022 yılının Mart ayında hizmete açacağımız Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü; Türkiye ekonomisinin en gelişmiş bölgesi olan ve nüfusun önemli bir bölümünün yaşadığı Marmara ve Ege Bölgelerindeki limanlar, demiryolu ve hava ulaşım sistemlerinin karayolu ulaşım projeleri ile entegrasyonunu da sağlamış olacak.

Bu bir hizmet yarışıdır ve memleketimizin, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile olacaktır.

İyi yolculuklar...