RAİLLİFE ŞUBAT DERGİSİNDEN...

Sevgili Yolcular,

Ülkemizin ulaşım ve bilişim altyapısından sorumlu Bakanlığımız, 16 yıl boyunca milletimizin geleceğine ışık tutacak, ülkemizi yarınlara taşıyacak çok büyük projeleri hayata geçirdi, hayallerin gerçeğe dönüşmesini sağladı. Bunu da tek bir hedef doğrultusunda gerçekleştirdi. Milletimizi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak. Bu kapsamda da dünyanın en büyük projelerini hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz.

1915 Çanakkale Köprüsü dâhil Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi de sadece ülkemizin değil dünyanın sayılı projelerinden biri. Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünde neredeyse iki yıl önce 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelini atmıştık. Bu ay ise kule kesonlarını Asya tarafında -45 m, Avrupa tarafında ise -37 m derinliğe batırdık. Artık köprünün ayaklarının yükselmesini izleyebileceğimiz bir noktaya ulaşmış bulunuyoruz.

Bu dev köprü 3 yıl sonra tamamlandığında Avrupa’dan Ege Bölgesi’ne giden araçların mevcut durumda kullandıkları Edirne-İstanbul-İzmit-Bursa güzergâhına alternatif olmakla kalmayacak, ana yol haline gelecek. Bölgenin ekonomisini geliştirmekle kalmayacak, sanayisini de geliştirecek. Bu proje ile hem ülkemizin uluslararası köprü konumunu güçlendireceğiz, hem de dünyanın en geniş orta açıklıklı boğazını Türkiye’ye kazandıracağız.

Şuna da inanıyorum ki; 1915 Çanakkale Köprüsü, dev bir proje olmasının ötesinde; Türkiye’nin aydınlık yarınlarının da bir kanıtı niteliğindedir. Ülkemizi onlarca yıl geriye götürmek isteyen; özgürlüğümüze, geleceğimize ket isteyenlere bir gözdağıdır. Hükümetimizin; milleti için yatırım yapmaya, hizmet getirmeye, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşımak için hiçbir engel tanımayacağının; Türkiye’nin bölgenin lider ülkesi olacağının, en büyük göstergesidir.

İyi yolculuklar…