RAİLLİFE HAZİRAN DERGİSİNDEN...

Ulaşım sektörü ekonomik kalkınmada en temel itici güçlerden biri, toplum refahının artırılmasına katkı sağlayan önemli bir hizmet sektörüdür. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak da bunu bilerek çalışıyoruz, projeler üretiyoruz. Hizmet kalitemizi her geçen yıl daha da artırarak; Türkiye’nin gelişimi, toplumun kalkınması ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı hedeflerine ulaşmada gerekli her türlü gayret ve kararlılığı gösteriyoruz. Bu noktada coğrafi konumumuzun avantajlarını artık kullanabilen bir ülke haline gelmemizi de sağlıyoruz.

Biz bu avantajı güce dönüştürmek için 16 yıldır bıkmadan usanmadan çalışıyoruz. Keza son yıllarda bu bağlamda hem kara yollarımızda, hem demiryollarımızda, hem havacılıkta, hem de denizlerimizde tam bir devrim yaşandı.

Türkiye’yi Avrupa’nın 6. dünyanın 8. Yüksek Hızlı Tren işletmeci ülkesi yaptık. Bakü Tiflis Kars Projesi ve 1,5 asırlık rüyamız Marmaray ile Uzak Asya’dan Batı Avrupa’ya; Pekin’den Londra’ya uzanan İpek Demiryolu hayalini gerçeğe dönüştürdük. İstanbul Havalimanı’nın taşınma sürecini de nisan ayı başında tamamladık.

Lojistik sektörünün ihtiyaç duyduğu bütün hizmetleri verebilmesi için planladığımız 21 lojistik merkezin 9’u işletmeye açıldı, 5’inin de inşa çalışmaları devam ediyor. Bu merkezler, ülkemizin dört bir yanından dünyaya lojistik hizmet verecek. Ancak daha da önemlisi 30 Ekim’de açılışını yaptığımız Bakü-Tiflis Kars Demiryolu hattı ile birlikte yaptığımız bu tüm yatırımlarımız Türkiye’yi Çin ile Avrupa arasındaki en önemli ticaret yolu haline getirecektir.

İyi yolculuklar.