RAİLLİFE ŞUBAT DERGİSİNDEN...

Hükümet olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana ulaşım altyapısının, tüm yaşam alanlarını geliştiren, dönüştüren en temel unsur olduğu gerçeğiyle hareket ettik.

Çünkü insanoğlu, tekerleğin icadından lokomotifin keşfine, otomobilin ilk üretiminden uçak teknolojisine kadar ulaşımdaki her gelişmeyle birlikte, yepyeni ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler içerisine girmiştir. Bu noktada da görevde olduğumuz 17 yıl boyunca ulaşım ve erişim altyapısına 776,6 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Ancak demiryollarına sadece ülke ekonomisine ve sosyal hayata katkısı nedeniyle önem vermedik. Demiryollarımız bu topraklar için bunların da ötesinde bir anlam taşımaktadır. Hatta şöyle söyleyeyim, 23 Eylül 1856 tarihinde İzmir-Aydın hattının inşasına başlanması, Anadolu coğrafyasının iklimini değiştirerek sosyal, kültürel ve ekonomik olarak şekillenmesinde milat teşkil etmiştir.

Biz de demiryollarının ülkemiz açısından öneminin bilinciyle demiryollarını 2003’te devlet politikası haline getirdik. Karatreni çok bekledik, ancak artık hızlanmanın vakti geldi dedik. Asırlardır el değmeyen demiryollarının tamamını yeniledik, sinyalizasyonlu ve elektrifikasyonlu hale getirdik. Ülkemizi 2009 yılında Yüksek Hızlı Tren ile tanıştırdık. Böylece vatandaşlarımızın geçen 60 senede “kaçırdığı treni” YHT ile yakalamasını sağladık. Bu yılın ikinci çeyreğinde de Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattını açarak Sivas’ı yüksek hızla başkente bağlamış olacağız. Sadece yüksek hızlı trenle kalmadık. Dünyanın en güzel demiryolu seyahat rotası içerisinde yer alan Turistik Doğu Ekspresi’nin yanı sıra Boğaziçi Ekspresi’ni ve Göller Ekspresi seferlerini de başlatarak vatandaşlarımıza yeni etkinlik alanı oluşturduk.

Vatandaşlarımızın demiryoluna olan beklentisinden yola çıkarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

İyi yolculuklar…

Balgat Mahallesi 1419. Cad. No:12