RAİLLİFE ARALIK DERGİSİNDEN...

Yolculuk sadece bir yerden başka bir yere gitmekten çok ötedir. Yolculuk, deneyimdir, hikâyedir, hatta biraz daha öteye taşırsak; yolculuk bir yaşam biçimidir. Herkesin farkında olduğu üzere de son yıllarda demiryollarına yaptığımız yatırımlar sayesinde unutulan, kullanılmayan, çürümeye yüz tutan demiryolları, modernleşme ile birlikte tekrar kullanılır hale geldi. Tekrar vatandaşımızın güvenini kazandı. Lakin Doğu Ekspresi’nin son dönemde bu kadar rağbet görmesinde temelinde de demiryollarımızın yeni yüzü ve yeni vizyonu yatmaktadır. Bir zamanlar yılda sadece 20 ila 30 bin yolcu taşıyan Doğu Ekspresi’nin üç yıl önce 200 binin üzerinde yolcu ağırlaması; geçen yıl ise bu sayının 437 bini bulması bu heyecanın sonucudur. Ayrıca vatandaşımız ülkemizin güzelliklerini gördükçe, kültürel zenginliğinin tadına baktıkça, bu heyecan yayılıyor. Bu güzel ilgi diğer ekspres turlarımıza da yansıyor. Daha önceki yıllarda neredeyse kullanılmayan Van Gölü Ekspresi, geçtiğimiz yıl tam tamına 269 bin yolcuyu ağırlamış bulunuyor. Bu nedenle de vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda diğer ekspres seferlerimizle ilgili de tedbirlerimizi alıyoruz. Bu doğrultuda Akdeniz ile Ege'yi birbirine raylarla bağlayan ancak kullanılmaması nedeniyle 10 yıl önce seferleri kaldırılan Göller Ekspresi’ni, Isparta ile İzmir arasında yeniden seferlere başlattık. Altyapısını yenilediğimiz ve konforunu artırdığımız Göller Ekspresi, ortalama 8 saat 30 dakika seyahat süresi ve 262 yolcu kapasitesiyle her gün karşılıklı olarak sefer yapmaya başladı. Bu ekspres Akdeniz ile Ege arasındaki yolculukların vazgeçilmezi olacak. Kimse İzmir'e, Denizli'ye, Burdur'a, Aydın'a giderken otobüs bileti bulamadığı için endişelenmeyecek. Heyecan verici bu hizmetin bölgemizde bu hizmetten faydalanacak olanlara hayırlı olmasını temenni ediyorum.

İyi yolculuklar…

Balgat Mahallesi 1419. Cad. No:12