RAİLLİFE ŞUBAT DERGİSİNDEN...

Akreple yelkovanın amansız yarışı dur durak bilmiyor, zaman hızla akıp geçiyor.

Başarıyla geçirdiğimiz bir yılın ardından yeni yılın ilk ayını da geride bıraktık.

Önceki yılların aksine ağır kış koşullarının hâkim olduğu bir mevsim yaşıyoruz. Beyaz gelinliğe bürünen Anadolu coğrafyasında trenle seyahatler daha fazla ilgi görüyor.

Son derece konforlu ve sıcak vagonlarda kitaplarını okuyan ve çaylarını yudumlayan yolcularımız, aynı zamanda kartpostalları aratmayan tarihi istasyonlarımızı ve doğal güzelliklerimizi seyretmenin keyfini yaşamaktalar.

Yolcularımızın rahat ve konforlu seyahatlerini temin etmek için bakım onarım ve karla mücadele ekiplerimiz geceli gündüzlü çalışıyor.

Demiryolu hatlarını sürekli açık tutmak üzere özellikle doğu bölgelerimizde eksi 30 derecelere varan dondurucu soğuk altında görev yapan karla mücadele ekiplerimizin olağanüstü çalışmaları her türlü takdire şayandır.

2019 açılışlar yılı olacak

Ülkemizin her yanını demirağlarla örmeye yönelik seferberliğimiz yeni yılda da devam edecek.

Ulaşım hizmetlerinin bölgeler arası dengeli dağılımını sağlamanın yanı sıra halkımızın günlük yaşamını doğrudan etkileyecek projeler hayata geçmiş olacak.

Konya-Karaman arasında inşa ettiğimiz hızlı demiryolu hattını hizmete açarak, Karaman’ı Konya’nın yanı sıra Ankara ve İstanbul ve YHT geçen tüm şehirlere hızlı demiryoluyla bağlamış olacağız.

Şehrin merkezi noktasına ve şehir içi raylı sistemlerle entegre olacak şekilde planladığımız ve yapımında sona yaklaştığımız Konya YHT Garı’nı hizmete açacağız.

İnşası tamamlanan Konya (Kayacık) ve Mersin (Yenice) lojistik merkezlerimizin de açılışları yapılarak, lojistik sektörümüzün hizmetine sunulmuş olacak.

İstanbul’da yeniden inşa edilen Gebze-Halkalı banliyö hattı ile Samsun-Sivas (Kalın) demiryolu hattının modernizasyon çalışmaları tamamlanarak işletmeye alınacak.

İyi yolculuklar...