RAİLLİFE MART DERGİSİNDEN...

“Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?
En kesif orduların yükleniyor dördü beşi,
Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'ya,
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya”
Mehmet Akif Ersoy’un böyle tasvir ettiği Çanakkale Savaşı’nın 105. yıl dönümünde aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Atatürk’ün Conkbayırı’nda, “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.” sözüyle tarihe damgasını vurduğu bu savaş Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açan dönüm noktası oldu.

Zafere inananları, en güçlü orduların bile yenemeyeceğinin kanıtlandığı yer olan Gelibolu Yarımadası, bağımsızlık ateşinin sönmemek üzere yandığı yerdir.

Kurtuluş Savaşının zorlu yıllarına gelindiğinde ise bağımsızlık ateşi Anadolu’da yanıyordu.

Milli birliği sağlamak ve Mehmetçiklere manevi güç vermek için Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı Şiiri, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci TBMM’de tezahürat ve alkışlar eşliğinde iki kere okunarak, oy birliği ile Milli Marşımız olarak kabul edildi.

Zaferimizde yadsınamaz payı olan Milli Marşımızın şu iki dizesi bile bizi anlatmaya yeter:
“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım,
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım”
Üstadın da dediği gibi, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

Kurtuluş Savaşında cephede savaşan, mühimmat taşıyan, kahraman Türk kadınını da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle minnetle anıyorum. Vatanseverlik, fedakârlık, cesaret erdemlerinin kahramanca sergilendiği Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve özlemle anıyoruz.

İdlib’de devam etmekte olan operasyonlarda şehit olan kahraman askerlerimize de Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bölgede operasyon düzenleyen Mehmetçiğimize Allah güç versin, millet olarak ordumuzun daima yanında olacağız. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan’ın talimatlarıyla, ülkemizin tüm gar ve istasyonlarını şehitlerimize ithafen Türk Bayrakları ile donattık. Bayrağımız için canını feda eden kahraman Mehmetçiklerimizi, bayraklarımızla sonsuzluğa uğurluyoruz.

İyi yolculuklar…

Balgat Mahallesi 1419. Cad. No:12