RAİLLİFE ŞUBAT DERGİSİNDEN...

Artan uluslararası ticaret hacmi, demiryolu sektörünün gelişimini de etkileyerek büyük yatırımların yapılmasını gerektiriyor. Bu anlamda çok önemli olan “Türkiye Lojistik Master Planı’nın tanıtımı Aralık ayında Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan tarafından yapıldı.

Planla, ülkemizin ihracat, büyüme ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşması için yük taşımacılığıyla ilgili tüm hizmetler tek bir yerden ve etkin bir şekilde yönetilerek taşıma türleri arasındaki rekabetin ivmelenmesi sağlanacak.

TCDD olarak bu hedeflere ulaşmak için bütün potansiyelimizi ortaya koymanın bilinciyle, Halkalı, Gökköy, Köseköy, Uşak, Kaklık, Hasanbey, Gelemen, Türkoğlu ve Palandöken olmak üzere 9 Lojistik Merkezi hizmete açtık. Yenice ve Kayacık Merkezlerini ise tamamlayarak açılışa hazır hale getirdik.

Kars ve Kemalpaşa (AYGM) Lojistik Merkezlerinin ise yapım çalışmaları ise hız kesmeden devam ediyor.

Bozüyük, Boğazköprü, Karaman, Bitlis, Sivas, Mardin, Habur, Yeşilbayır, Çerkezköy, Filyos, Çandarlı, İyidere olmak üzere 12 adet lojistik merkezimizin ihale ve proje hazırlama çalışmalarına ise geceli gündüzlü devam ediyoruz.

25 lojistik merkezin tamamının hizmete açtığımızda ülkemize 72,6 milyon ton ilave taşıma kapasitesi ile 16,2 milyon metrekare konteyner stok ve elleçleme sahası kazandırmış olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Lojistik Mater Planı’nın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor projenin bütün paydaşlarına başarılar diliyorum.

İyi yolculuklar…