RAİLLİFE ARALIK DERGİSİNDEN...

TCDD için oldukça yoğun, hareketli, bir o kadar da gurur verici işlere imza attığımız bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2019 yılında hayata geçirdiğimiz önemli ulusal ve uluslararası projeler teşekkülümüzü dünya çapında bir marka haline getirme yolundaki önemli kilometre taşları olarak anılacaktır.

Geleceğimizi planlarken AR-GE faaliyetlerine ağırlık vererek, yenilikçi yaklaşımlarla demiryollarımız için en iyisini üretmeye gayret ediyoruz. Bu süreçte milli kaynakları kullanmak olmazsa olmazımız.

Demiryolu Araştırma ve Teknoloji Merkezi İşletme Müdürlüğümüz (DATEM), Kardemir, Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Karabük Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, TÜBİTAK işbirliğinde önemli bir AR-GE projesini başardık. Her yıl 12-18 Aralık tarihlerinde kutladığımız “Yerli Malı Haftası” öncesinde, tamamen yerli olarak ürettiğimiz ve patenti TCDD’ye ait ısıl işlemlerle sertlik oranı yükseltilmiş olan raylar, dar yarıçaplı kurplarda (virajlarda) aşınma ömrünü 3 kat uzatacak. Bu rayların gelecekteki demiryolu bakım maliyetlerini azaltacak olması, yerli ve milli yaklaşımın sağladığı katma değere dair güzel bir örnektir. Karşılaştıkları bütün zorlukların üstesinden gelen engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak en önemli görevlerimizden biri. “Dünya Engelliler Günü”nde engelli yolcuların seyahat öncesi ve sonrasında yardım alabilmesini sağlayacak Turuncu Masa Hizmetini 13 garımızda başlatıyoruz. Artık gar ve istasyonlarımıza gelen engellilerimiz bize emanet… Nice başarılara birlikte imza atmak dileğiyle.

İyi yolculuklar…

Balgat Mahallesi 1419. Cad. No:12