VAKFIMIZIN 30. DÖNEM OLAĞAN BİLANÇO TOPLANTISI YAPILDI.

TCDD’ Yİ GELİŞTİRME VE TCDD PERSONELİ DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA VAKFI 30. DÖNEM MÜTEVELLİ HEYET BİLANÇO TOPLANTISI 22 MART 2018 PERŞEMBE GÜNÜ, TCDD İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜYÜK TOPLANTI SALONUNDA YAPILDI.

TOPLANTIYA 4 KURUCU ÜYE OLMAK ÜZERE 30 MÜTEVELLİ HEYET ÜYESİ KATILDI.

Vakfın ve Vakfa bağlı işletmelerinin 2017 yılı hesapları ibra edildi. Fon Üyelerimiz 2017 Yılında Birikimlerine 4.259.021 TL Net Gelir elde etmişlerdir. Banka faiz oranları ortalama net %10,62 sağlar iken Vakfımızın Fon Gelir Oranı Vakıf Katkı Payı ile birlikte ortalama net %13,00 düzeyinde olmuştur.

Mütevelli Heyet Başkan Vekili Sayın Ali İhsan UYGUN, eski ve yeni üyeleri buluşturan Vakıf toplantılarına iştirak eden Mütevelli Heyet Üyelerine teşekkür ederek, toplantıyı açtı.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat KAVAK hazırlanan faaliyet raporunu kurucu üyelerle birlikte haziruna bildirdiklerini ifade ederek sunuyu mütevelli heyet üyelerine aktardı. Vakıf Genel Müdürlüğü faliyetlerinin genel olarak Toplu Ödeme Fonunda yoğunlaştığını, , Toplu Ödeme Fonu birikimlerine 4.259.021 TL net gelir elde edildiğini, ayrıca Toplu Ödeme Fonudaki gelir oranının ortalama %13,00 düzeyinde olduğunu, 2017 yılında ortalama % 10,62 düzeyinde olan banka faiz oranlarının da üzerinde gerçekleştiğini ifade ettiler.

Vakıf ve iştiraklarinin toplamda 2017 faaliyet gelirlerinin 18.230.867 TL, giderlerini 9.105.640 TL ve brüt kârın 9.125.227 TL olarak gerçekleştiğinin görüldüğünü; 2017 yılı bütçesinde hedeflenen brüt kârın 9.044.196 TL olduğunu, gerçekleşen kârın 9.125.227 TL olarak gerçekleştiğini böylece hedeflenen brüt kârın +81.031 TL tutar kadar aşılarak daha fazla brüt kâr gerçekleştirildiğini ifade ettiler.

Vakıf Denetleme Kurulu Başkanı Sayın Nuğman YAVUZ teşekkür ederek, tüm Mütevelli Heyet Üyelerini selamladılar ve özet olarak Denetleme Kurulu raporunu sunacaklarını ifade ettiler.

2017 yılıda Vakıf Müdürlüğü’nün, Vakıf İşletmesi Müdürlüğü’nün, Devak Sigorta ve Aracılık Şti’nin ve Vak-Des Otopark Şti’nin faaliyetlerini kâr ederek tamamladığını; Vak-Des Otopark Şti’nin Vakıf iştirakleri arasında en büyük paya sahip şirketin yıl içinde hizmet alımının dikkate alındığında TCDD nin atıl olan ve kullanılmayan taşınmazlarının Vak-Des Ototpark Ltd.Şti tarafından kullanılarak bu sayede TCDD 2.000.000 (ikimilyon) TL kira ödemekte olduklarını bununla ilgili olarak da TCDD’nın yüzlerce atıl taşınmazlarına dikkat çekmek istediklerini bildirip bu taşınmazlarla hem TCDD’ye hem de Vakfa gelir sağlanabileceğinden ve bu konuda tüm Mütevelli Heyet Üyelerinin desteklerini istediklerini ifade ederek sözlerini tamamladı.

2017 yılı Vakıf faaliyetlerinden dolayı Vakıf Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu ayrı ayrı Mütevelli Heyeti tarafından ibra edildi.

Mütevelli Heyet 1.Başkanvekili Sn. Ali İhsan UYGUN, 30.Dönem Olağan Bilanço toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyerek bir sonraki toplantıda bir arada olmak temennisiyle toplantıyı kapattılar.