TCDD Vakfı’na hoşgeldiniz...  //  Haberler ve Duyurular Haberler  //  29.Dönem Mütevelli Heyet Bilanço Toplantısı 30 Mart 2017 Tarihinde Yapıldı.

blc2017170TCDD’ Yİ GELİŞTİRME VE TCDD PERSONELİ DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA VAKFI 29. DÖNEM MÜTEVELLİ HEYET BİLANÇO TOPLANTISI 30 MART 2017 PERŞEMBE GÜNÜ, TCDD İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜYÜK TOPLANTI SALONUNDA YAPILDI.

TOPLANTIYA 5 KURUCU ÜYE OLMAK ÜZERE 34 MÜTEVELLİ HEYET ÜYESİ KATILDI.

Vakfın ve Vakfa bağlı işletmelerinin 2016 yılı hesapları ibra edildi. Fon Üyelerimiz 2016 Yılında Birikimlerine 3.465.069 TL Net Gelir elde etmişlerdir. Banka faiz oranları ortalama net %9,57 sağlar iken Vakfımızın Fon Gelir Oranı Vakıf Katkı Payı ile birlikte ortalama net %10,70 düzeyinde olmuştur.

Mütevelli Heyet Başkan Vekili Sayın İsmail H. MURTAZAOĞLU, eski ve yeni üyeleri buluşturan Vakıf toplantılarına iştirak eden Mütevelli Heyet Üyelerine teşekkür ederek, toplantıyı açtı.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat KAVAK hazırlanan faaliyet raporunu kurucu üyelerle birlikte haziruna bildirdiklerini ifade ederek sunuyu mütevelli heyet üyelerine aktardı. Vakıf Genel Müdürlüğü faliyetlerinin genel olarak Toplu Ödeme Fonunda yoğunlaştığını, , Toplu Ödeme Fonu birikimlerine 3.465.069 TL net gelir elde edildiğini, ayrıca Toplu Ödeme Fonudaki gelir oranının ortalama %10,70 düzeyinde olduğunu, 2016 yılında ortalama % 9,57 düzeyinde olan banka faiz oranlarının da üzerinde gerçekleştiğini ifade ettiler.

Vakıf ve iştiraklarinin toplamda 2016 faaliyet gelirlerinin 18.753.336 TL, giderlerini 13.685.291 TL ve brüt kârın 5.068.043 TL olarak gerçekleştiğinin görüldüğünü; 2016 yılı bütçesinde hedeflenen brüt kârın 4.291.235 TL olduğunu, gerçekleşen kârın 5.068.043 TL olarak gerçekleştiğini böylece hedeflenen brüt kârın +776.808 TL tutar kadar aşılarak daha fazla brüt kâr gerçekleştirildiğini Ayrıca Vakfa bağlı işletme ve şirketlerinin 2017 yılındaki faaliyetleri hakkında bilgiler sundu.

Vakıf Denetim Kurulu Başkanı Sayın Nuğman YAVUZ denetleme kurulu raporundan özetle, Vakfımızın ve Bağlı İştirakleri arasında Vakıf Genel Müdürlüğü'nün Toplu Ödeme Fonu ile üyelerimize sağladığı gelirlerle Vakfımızın belkemiği olduğunu; Devak Sigorta Şirketinin çalışmakta olduğu demiryolu yolcularının ferdi koltuk sigortası projesinin önemine işaret ederek Denetim Kurulu olarak bu projeyi desteklediklerini ve gerçekleşmesi ile Devak Ltd. Şti.' ne ve Vakfımıza büyük bir gelir sağlanacağını, tüm Mütevelli Heyet Kurulu'ndan da desteklerini arz ve talep ettiklerini; ; Raytest Ltd. Şti.'nin 2017 yılında yeni başlayacağı proje ile kâra geçeceğini düşündüklerini; faliyet raporunda sunulan, Vakıf ve iştiraklarinin bilanço ve gelir tablolarının 2017 yılından itibaren Tek Düzen Hesap Planı Tablolarının kullanılmasını önerdiklerini ifade ederek sözlerini tamamladılar.
2016 yılı Vakıf faaliyetlerinden dolayı Vakıf Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu ayrı ayrı Mütevelli Heyeti tarafından ibra edildi.