TCDD’nin 161. yılı dolayısıyla TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ın himayelerinde 14-15 Ekim 2017 tarihlerinde Ankara YHT Gar’da “Ödüllü Satranç Turnuvası” düzenlendi.

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ın da bir süre izlediği, Ankara Demirspor’un organizasyonuyla TCDD Vakfı, Türkiye Satranç Federasyonu Ankara İl Temsilciliği ve ATG’nin katkılarıyla düzenlenen turnuvaya; Ankara’nın yanı sıra Gaziantep, Kayseri, Adıyaman, Eskişehir, Mersin, Karaman, Bitlis, Kocaeli, Erzurum ve Artvin’den gelen sporcular katıldı. 500 sporcu katıldı.

Dereceye giren sporculara ödülleri, TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murat Kavak, TCDD Teftiş Kurulu Başkanı ve Ankara Demirspor Başkanı Nuğman Yavuz, TCDD Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşaviri İbrahim Kekeç, Ankara Satranç İl Temsilcisi Engin Güleç ve Türkiye Satranç Federasyonu yetkilileri tarafından verildi.

Ödül Töreninde konuşan TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murat Kavak, mazisi 4000 yıl öncesine uzanan satranç sporunun önemini kaybetmeden devam ettiğini söyledi.

Turnuvanın önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı yapılmasını isteyen Kavak, “Önümüzdeki yıl bu turnuvayı tüm bölgelerimize yayalım. Oradan çıkan şampiyonlar Ankara’ya gelsin. Burada şampiyonlar yarışsın” diye konuştu.