TCDD'Yİ GELİŞTİRME ve TCDD PERSONELİ YARDIMLAŞMA ve DAYANIŞMA VAKFI

Vakfımız, üyelerine ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yüzde 10 daha az maliyetli 15 bin TL tutarında 48 ay vadeli ihtiyaç kredisi, üyelerinin üniversitede okuyan çocuklarına öğrenim kredisi vermektedir.

Vakfımız üyelerinin vefatı halinde kanuni varislerine üye birikimlerinin tamamı ödenmekte ve her yıl Vakfımız mütevelli heyetince miktarı belirlenen ölüm yardımı yapılmaktadır.

Ulaşım Turizm Sanayi Ticaret ve Pazarlama Limited Şirketi bünyesindeki A grubu seyahat acentesi ve IATA üyesi RAYTUR iştirakimiz vasıtası ile 1991 yılından itibaren, birçok kamu-özel kurum, kuruluş ve şirketin yurt içi-yurt dışı uçak biletleri karşılanmaktadır. Yurt içi-yurt dışı, uçak-tren-otobüs turları, toplantı kongre, fuar organizasyonları, yurt içi-yurt dışı otel satışları, alan-otel transferleri gerçekleştirilmekte; vize işlemleri gibi turistik ihtiyaçlar giderilmektedir. Ayrıca Hac ve Umre organizasyonları da düzenlenmektedir.

Demiryolu Taşımacılığı Sektöründe Ulusal Yeterlilik Sistemi ve VOC-Test Merkezi Kurulması AB Hibe Projesi’nin (IPA) çıktısı olan RAYTEST, TCDD Vakfı öncülüğünde Ankara’da kurulmuştur.

CER, YOL, TESİSLER, TRAFİK branşlarında toplam 18 adet mesleğin ulusal meslek standardı ve ulusal yeterlilikleri yayımlanmıştır. Türkiye’de demiryolu sektöründe belgelendirme hizmeti sunan tek kuruluş olan RAYTEST, sürekli iyileşme ve gelişmeyi hedef alarak ilerlemekte, geleceğin demiryolu ve raylı sistem çalışanlarının sertifika ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalarına devam etmektedir.

Vakfımız, yine sektörün ihtiyacı olan Raytest değerlendirme hizmetini sunmak üzere Viyana Test Sistemini içeren bir merkez kurmuştur. Hizmet sunulan mesleklerden bazıları; Tren Makinistliği, Trafik Kontrolörlüğü, İstasyon Trafik İşletmenliği (Hareket Memurluğu), İstasyon Şefliği, Tren Teşkilciliği’dir.

Bir diğer iştirakimiz Vak-Des şirketi, 2011’den beri otopark sektöründe, Ankara’da merkez şube olmak üzere, İstanbul’da 4, İzmir’de 3 şubede, 62 personelle faaliyet göstermektedir. Şirket, sektörde sahip olduğu tecrübe ve bilgiye dayanarak, çalışanlarından aldığı güçle güvenilir ve ekonomik otopark hizmeti vermektedir. Şubelerde, Kalite Yönetim Sistemi Standartlarından taviz verilmemektedir.

Otoparkların işletmeciliği yapılarak elde edilen gelirlerle; Vakıf üyelerinin birikimlerine katkıda bulunulmakta ve Ankara Demir Spor Kulübü’ne maddi destek sağlanmaktadır.

Güvenilir, ekonomik ve çevreye duyarlı bir yaklaşımla, otopark alanları daima hizmete hazır tutulmakta, sektörün geleceğine yönelik ihtiyaç analizleri yapılarak yeni otopark proje ve çözümleri hayata geçirilmektedir.

Bütün bunlara ilaveten Vakfımız üyelerine; dönemsel olarak araç satışı kampanyaları, özel sağlık kuruluşlarında ve Ankara Demirspor tesislerinde indirimler sağlamaktadır.

RAKAMLARLA TCDD VAKFI

TCDD çalışanlarına ve emekli personeline sağladığı yüksek yatırım getirisi ile TCDD Vakfı, 30 yıldır kesintisiz ve kaliteli hizmet sunmaktadır.

Toplam Üye Sayısı

Öğrenci Kredisi