1960 yılında Trabzon'da doğdu. 1981 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümü'nü bitirdi, aynı üniversitede yüksek lisans yaptı.

1985 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü'nde mühendis olarak çalışmaya başladı. KGM’de kontrol mühendisliği, büro mühendisliği, kontrol şefliği görevlerinde bulundu. 1995 yılından itibaren İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü bünyesinde Otoyol Bakım İşletme Başmühendisi, Otoyol Yapım Başmühendisi, Bölge Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürü olarak görev yaptı.

Karayolları Genel Müdür Yardımcılığı görevinin ardından 2005-2015 yılları arasında Karayolları Genel Müdürlüğü yaptı.

Bu görevinden emekli olduktan sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı, ardından Danıştay Üyesi olarak vazife yürüttü. Danıştay Üyeliğinden emekliliğinin ardından, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatını üstlenen konsorsiyumun CEO'luğuna getirildi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 09 Temmuz 2018 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atandı.

Evli ve üç çocuk babasıdır.