TCDD çalışanları Genel Müdür Ali İhsan Uygun’un da katılımıyla, topluca ağaç diktiler. Dünya Engelliler Günü kapsamında 3 Aralık 2020 tarihinde Ankara Eryaman Yüksek Hızlı Tren Garı çevresinde oluşturulan alanda düzenlenen etkinlikte işçi, memur, mühendis, yönetici pozisyonunda bulunan pek çok personel katıldı. Kurumumuzun santral biriminde görevli özel çalışanlarımız Züleyha Bayraktar ve Süreyya Açıkgöz’de ağaç dikerek oluşturulan “TCDD Eryaman Korusu” na katkı sağladı.

Etkinlik sırasında yaptığı konuşmada ağaç dikmenin ve çevreyi düzenlemenin demiryolcuların en önemli geleneği olduğunu vurgulayan Genel Müdür Uygun, “Böylesi bir gelenekten gelen demiryolcular olarak bizlerde TCDD Koruları ismi altında yurdumuzun dört bir yanında ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleşen “Geleceğe Nefes” kampanyasının içinde binlerce fidanı toprakla buluşturuyor, tabiata, şehirlerimize katkı sağlıyoruz.” ifadesinde bulundu.

Uygun, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü gibi anlamlı bir tarihte TCDD çalışanları olarak hep birlikte; omuz omuza, gönül gönüle ağaçlandıracağımız Eryaman Korusu’nu gelecek nesillerimize armağan ediyoruz. Demiryolu Bakım Dairemizin çalışmalarıyla ilk etapta 500 ağaç diktiğimiz faaliyetimizi pek çok farklı şehirde oluşturacağımız TCDD Koruları ile geliştirecek milyonlarca ağacı vatan toprağıyla buluşturacağız.

Bir demiryolcu olarak ağaç ve yeşil tutkusuyla faaliyetimize iştirak eden siz değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birlikte görev yapmaktan onur duyduğum kıymetli çalışma arkadaşlarım Züleyha Bayraktar Hanımefendiye ve Süreyya Açıkgöz Beye de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Biz çok büyük bir aileyiz ve birlikte çok güzeliz. Bu duygularla Eryaman Korusunun memleketimize, şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Demiryolcular hep birlikte 500 adet ağacı toprakla buluşturdu.

Balgat Mahallesi 1419. Cad. No:12
Balgat / ANKARA